Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasange - LAZANIA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
sos beszamelowy
pomidory z puszki 1 sztuka
natka pietruszki 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
makaron lasange 1 opakowanie
ser mozarella
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lasange - LAZANIA

Czosnek kroimy i podsmażamy do czosnku do dodajemy mięso mielone cebule pokrojoną i pietruszkę oraz przyprawy, gdy już będzie podsmażone wszystko dodajemy pomidory z puszki, mięszamy . W żaroodpornym naczyniu dajemy na spód trochę sosu beszamelowego następnie makaron, na makaron mięso z dodatkami polewamy sosem i na koniec dajemy ser żeby wszystko było zlepione układamy tak kolejno warstwy na końcu ma być sos ni ser, zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok 30 min (180 stopni)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 12.06.2013 17:27
uwielbiam wloska kuchnie!
pestka 11.06.2013 13:23
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak