Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty z pomarańczami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
sól
pomarńcze 3 szt
cebula 1 szt
orzechy włoskie 75 g
olej 5 łyżek
ocet winny 3-4 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty z pomarańczami

Kapustę poszatkować, posolić- wymieszać.Wycisnąć sok z jednej pomarańczy, pozostałe wyfiletować zachowując sok, cebulę pokroić w kostkę, orzechy posiekać. Na patelni rozgrzać olej przesmażyć na nim cebulę z orzechami zalać sokiem z pomarańczy, dodać ocet, tak przygotowanym dresingiem zalać kapustę i wymieszać doprawić pieprzem. Podawać udekorowaną cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 02.01.2012 18:39
ciekawy pomysł
owca441 05.11.2011 18:22
chętnie skorzystam, jestem fanką czerwonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak