Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0.50 dag
margaryna kostka 1 szt
jajko 2 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 2 kg
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 szt
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

Z mąki jajek,margaryny,proszku i szklanki cukru.Te produkty zagnieść na ciasto i podzielić na dwie części.Jedną na wierzch drugą na spód.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach.do potartych jabłek dodać szklankę cukru, cukier waniliowy, cynamon, mąkę ziemniaczaną.Te wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć .na rozwałkowane ciasto.Przykryć drugim kawałkiem ciasta i piec 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 12.04.2013 17:55
pycha ciacho,uwielbiam
fictor123 30.12.2012 09:56
uwielbiam
fictor123 30.12.2012 09:56
uwielbiam
mirosława4 21.10.2012 18:53
smaczny
rutynka 18.08.2012 13:34
pyszny
WiktoriaGotuje 08.08.2012 21:02
na pewno wypróbuję
ziutula
ziutula 31.05.2012 19:25
wszystkie ciasta z jabłkami uwielbiam
tomek18 15.05.2012 07:23
pycha
Ewelina38 11.11.2011 17:41
uwielbiam jabłeczniki :) a tan faktycznie bardzo apetycznie się prezentuje
1j1o1l1a1 05.11.2011 18:41
apetyczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak