Zupa z kiszonych ogórków z ryżem

Zupa z kiszonych ogórków z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kwaszone

    300 g
  • wywar mięsny

    4 szkl
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

  • ryż

    3/4 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczach i dusic 5 min na maśle. Wrzucic do wywaru, gotować 20 min. Dodać ryż i zagotować Przyprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat