Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z fasolką perłową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
pomidor 2 szt
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczki
otarta skórka z cytryny 0,5 łyżeczki
cząber 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
rosół z kury Kucharek 0,75 szklanki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z fasolką perłową

Przebraną fasolkę opłukać i namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia wodę zlać, nalać świeżą wodę i fasolkę ugotować do miękkości. Czosnek obrać i pokroić w kostkę. Mięso oczyścić z żył i powięzi, umyć osuszyć, pokroić cienkie paski i wymieszać z czosnkiem, roztartym rozmarynem oraz pieprzem i odstawić na 1 godzinę. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju, pod koniec dodać cebulę i stale mieszając chwilę smażyć Wlać bulion z kostki drobiowej Kucharek i dusić na małym ogniu 30 minut. Rodzynki umyć i osączyć.

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, usunąć pestki i razem z rodzynkami i jałowcem Prymat dodać do mięsa. Mięso posolić i dusić do miękkości. Następnie wyjąć jałowiec, dodać fasolę, przyprawić cząbrem, sokiem i skórką z cytryny, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz solą. Posypać natką pietruszki Prymat. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 06.03.2011 22:29
brzmi świetnie
berys18 06.02.2011 19:08
fajny przepis
szajba2 19.01.2011 14:17
ale pewnie smaczne
Barbara55 01.09.2010 15:16
trochę pracochłonne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak