Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa do tortu delice

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buteleczka śmietany 1 sztuka
cukier 2 szklanka
kakao 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa do tortu delice

Do wyskokiego rondla wlać śmietanę i dodać cukier. Postawić na płytce i ciągle mieszając ogrzewać aż do wrzenia. Gotować masę 11 min, zestawić z ognia, dodać kakao i ucierać do stężenia. Gęstą polewę wylać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.12.2011 09:02
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak