Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej do głębokiego smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki ziemniaczane

1. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki, zalewamy wodą, zasypujemy solą i odstawiamy na ok 30minut.

2. Olej rozgrzewamy w głębokim garnku, gdy będzie już gorący wrzucamy ziemniaczki i smażymy na rumiano (jak frytki).

3. Ziemniaczki odcedzamy z oleju, posypujemy przyprawą i mieszamy.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 15.12.2012 20:28
lubie takie
RenataZ-et 16.11.2012 17:41
bardzo takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak