Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka dwukolorowa z rodzynkami i polewą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1/2 szklanka
mąka tortowa 2,5 szklanka
olej 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
woda 3/4 szklanka
kakao 4 łyżka
rodzynki
aromat śmietankowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Babka dwukolorowa z rodzynkami i polewą

Jajka ubić z cukrem, dodać olej, wodę, mąkę. Potem proszek do pieczenia i aromat. Pół porcji położyć na blachę, drugą wymieszać z kakao. Piec ok. 1 godz. w 200 stopni C. Polać polewą po wystygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.11.2011 09:08
super
ronald88 07.11.2011 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak