Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 6 średnie liście
ryż 1/3 szklanka suchy
mięso wieprzowe 30 dag
cebula 1 mała
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej

Kroki postępowania

1
Mięso mielimy, ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą, odcedzamy, dodajemy do mięsa.
Krok 1 - Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej foto
2
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu i mięsa.
Krok 2 - Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej foto
3
Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem.
Krok 3 - Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej foto
4
Liście sparzamy wrzątkiem, farsz dzielimy na 4 części. Gdy liście ostygną nakładamy na nie farsz i zwijamy gołąbki. Na dnie garnka kładziemy pozostałe 2 liście kapusty, wlewamy pół szklanki wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 40-50 minut.
Krok 4 - Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej foto
5
Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym, albo z ketchupem.
Krok 5 - Gołąbki bez jajek w kapuście włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 09.04.2012 08:54
ciekawe
IKrakowianka 25.02.2012 16:18
moje smaki :)
Mysiunia 10.01.2012 17:23
uwielbiam gołąbki, a Twoje wygladają wyśmienicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak