Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUDDING CZEREŚNIOWY Z PIECA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 30 DAG
mąka pszenna 1 1\\4 SZKL
mleko 1 SZKL
jaja 2
cukier 1 ŁYŻKA
drożdże 2 DAG
masło 2 ŁYŻKI
śmietanka kremowa 1\\2 SZKL
miód 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: PUDDING CZEREŚNIOWY Z PIECA

CZEREŚNIE OSĄCZYĆ WYPESTKOWAĆ.CIEPŁE MLEKO ZMIKSOWAĆ Z JAJKAMI I CUKREM , DODAĆ ROZKRUSZONE DROŻDŻE ,STOPNIOWO DOSYPAĆ MĄKI MIESZAĆ ,AZ MASA BĘDZIE JEDNOLITA

CIASTO PRZELAĆ DO GRUBO NASMAROWANEGO MASŁEM NACZYNIA ŻAROODPORNEGO POSYPAĆ CZEREŚNIAMI PIEC OK 15 MIN W 180 ST

ŚMIETANKĘ UBIĆ DODAĆ MIÓD,UBIJAĆ JESZCZE CHWILE GORĄCY PUDDING POSMAROWAĆ POLEWĄ I PIEC KOLEJNE 15 MIN AZ SIĘ ZARUMIENI PODAWAĆ ODRAZU PO PRZYRZĄDZENIU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.11.2011 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak