Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNICZEK NA ZIMNO Z AJER KONIAKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ŚMIETANKOWY SEREK HOMOGENIZOWA 50 DAG
Biszkopty 20 DAG
jaja 5
cukier waniliowy 1 OP
ajerkoniak 1\\3 SZKL
cukier 1 ŁYŻKA
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 ŁYŻEK
espresso 1\2 SZKL
czekolada 3\4 kawowa z kardamonem

Przepis i sposób przygotowania na: SERNICZEK NA ZIMNO Z AJER KONIAKIEM

KAWĘ WYMIESZAĆ Z CUKREM . ŻELATYNĘ WYMIESZAJ Z 3-4 ŁYŻKAMI ZIMNIE WODY POZOSTAW AZ NAPĘCZNIEJE

ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM WANILIOWYM, DODAĆ SEREK I UBITĄ PIANE Z BIAŁEK . MASĘ DELIKATNIE POŁĄCZYĆ Z AJERKONIAKIEM ORAZ ROZPUSZCZONĄ W KĄPIELI WODNEJ ŻELATYN.BISZKOPTY NASĄCZYĆ KAWĄ .

DNO NIEWIELKIEJ TORTOWNICY WYŁOŻYĆ BISZKOPTAMI POSMAROWAĆ JE OK 3\\4 KREMU UŁOŻYĆ KOLEJNĄ WARSTWĘ BISZKOPTÓW WIERZCH POSMAROWAĆ RESZTĄ KREMU .SERNIK OZDOBIĆ STARTĄ CZEKOLADĄ.SCHŁODZIĆ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 29.11.2011 16:57
Cudo:D
sunnymood 06.11.2011 11:03
Mniamm:):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak