Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
ryż 2 woreczki
mięso mielone 400 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
pieczarki 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Paprykę myjemy,odcinamy górę z ogonkiem.Drążymy.Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki i smażymy na odrobinie oliwy.Podsmażamy mięso z posiekaną cebulką,dodajemy pieczarki,ugotowany ryż,koncentrat pomidorowy.Doprawiamy do smaku.Faszerujemy papryki i przykrywamy je czapeczkami.Zapiekamy w nagrzanym do 180stopni piekarniku ok 30-40minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 10.05.2012 22:47
mniam !
Neetka90 10.05.2012 22:47
mniam !
caralajna 22.02.2012 07:49
efektowne
anna186 14.12.2011 17:55
fantastyczne
Robert10 22.11.2011 19:35
smakowita
anemon 22.11.2011 15:41
Papryka wygląda rewelacyjnie.
joanna77 10.11.2011 20:03
super
joanna77 10.11.2011 20:03
super
AgaS10 09.11.2011 06:43
uwielbiam,poproszę jedną:)
gusia1000 05.11.2011 13:27
Też bym taką faszerowaną paprykę poleciła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak