Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni piżmowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
sól do smaku
mięta 1 liść
dynia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni piżmowej

Z dyni usuwamy cały miąższ i pestki, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Obieramy te kawałki ze skórki. Kawałki dyni owijamy folią aluminiową do pieczenia i przez 45 min do uzyskania miękkości pozostawiamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Kawałki dyni odwijamy ze sreberka i ugniatamy praską do puree, razem z masłem i solą. Idealnie wygładzamy w naczyniu i przyozdabiany listkiem świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak