Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sadzone jajka z sosem majonezowo-korniszonowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania
majonez 1 łyżka
ketchup 1/2 łyżki
ogórki konserwowe 2 średnie sztuki
cebula 1 mała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sadzone jajka z sosem majonezowo-korniszonowym

Na patelni rozgrzać olej, wbić jajka, oprószyć je solą i posypać przyprawą. Usmażyć na sadzone. Jak będą ścięte, zdjąć na talerze. Majonez wymieszać z ketchupem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, doprawić solą. Cebulę posypać na usmażone jajka. Na wierzchu rozłożyć sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 21.12.2011 19:34
ciekawe jak to smakuje,,
Weronika_eM 08.12.2011 18:39
przepyszne
octo 28.11.2011 20:33
niby proste jajka sadzone ale z majonezem juz inaczej smakuja;)
ronald88 05.11.2011 12:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak