Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowo-jabłkowe placuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 duża sztuka
jajko 3 sztuki
jogurt grecki 180 gram
cukier 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1,5 szklanki
olej do smażenia
twaróg 250 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowo-jabłkowe placuszki

Kroki postępowania

1
Twaróg rozdrobnić.
Krok 1 - Twarogowo-jabłkowe placuszki foto
2
Dodać do niego obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłko, jajka, jogurt, cukier, proszek do pieczenia i mąkę. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Twarogowo-jabłkowe placuszki foto
3
Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta.
Krok 3 - Twarogowo-jabłkowe placuszki foto
4
Placuszki smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z dżemem brzoskwiniowym.
Krok 4 - Twarogowo-jabłkowe placuszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 10.10.2012 22:44
Zjadłabym porcyjkę takich placuszków.
Mariusz10 07.01.2012 16:57
smaczne
Weronika_eM 31.12.2011 20:00
przepyszne
Ewa104 05.11.2011 18:02
Smacznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak