Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z nutą migdałów i piernika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
cukier puder 2/3 szklanki
jajko 1 szt
midały mielone 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
perełki cukrowe 1 łyżka
białko 1 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 opakownaia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z nutą migdałów i piernika

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 5 mm i wykrawać ciastka foremkami. Układać na papierze dio pieczenia, smarować białkiem i posypywać posypką cukrową. Piec w 180 stopniach na złoty kolor około 10-15 minut. Po wyjęciu ostudzić na kratce i dekorować można wtedy perełkami cukrowymi (które podczas pieczenia rozpłynęłyby się ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bartolomeo 15.11.2011 20:35
ładne :)
Iwusia 09.11.2011 23:47
piękna i apetyczne ciasteczka
misia53 05.11.2011 21:59
oj , widzę ,że świątecznie się robi.....
Agnieszka_B 05.11.2011 19:49
Smak i zapach ciasteczek - tego się nie zapomina:)
1j1o1l1a1 05.11.2011 13:19
fajne:)
Ewa104 05.11.2011 12:07
Fajne takie korzenno migdałowe ciacha.Musiało pięknie pachnieć w trakcie pieczenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak