Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy hamburger

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 50 dag
bułki 5 sztuk
mleko 1/2 szkl
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
liść sałaty 5 sztuk
pomidor 5 sztuk
ogórek 1 sztuka
rzeżucha trochę
papryka 1/2 straka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy hamburger

Kawałki bułki namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć, dodać do zmielonego mięsa, dodać jajko i przyprawy (kto lubi, może dodać zeszkloną cebulkę lub ząbek czosnku). Z wyrobionej masy mięsnej uformować 5 płaskich hamburgerów, usmażyć je z obu stron na rozgrzanym oleju. Z bułki skroić spód (użyć do hamburgerów), na bułce układać kolejno: liść sałaty, krążki papryki, hamburger, plasterki ogórka, znowu krążki papryki i mały pomidorek. Kanapkę spiąć szpadką, udekorować rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak