Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z kremem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 400 g
ser munster 200 g
białe wino 125 ml
śmietana 125 ml
kminek 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
szynka 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z kremem serowym

Fasole moczyc 8 godz, odcedzic, zalac woda, gotowac do miekkosci przez co
najmniej 1 godz. Miekka odsaczyc, pozostawic w cieple miejsce.Ser rozkruszyc i ogrzewac z winem i smietanka, az sie rozpusci. Dodac kminek i zielona pietruszke.Fasole przelozyc na ogrzany polmisek, zalac goracym sosem.Potrawe podawac z ulozonymi na wierzchu zrolowanymi plastrami szynki. Oddzielnie mozna podac kartofle. Do fasoli zamiast szynki mozna podac pieczona kielbase lub smazone klopsiki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak