Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti pół opakowani
jajko 5 szt
sól
pieprz
parmezan 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z parmezanem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i odcedzamy.
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka roztrzepujemy trzepaczką i dodajemy ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka mieszamy z makaronem i całość dokładnie mieszamy.Całość przekładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy z obu stron, do momentu aż jajka całkowicie sie zetną. Można na koniec polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 05.11.2011 10:36
fajne danie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak