Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia 2 łyżki
śmietana 2/3 szkl.
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
pęczek szczypioru
bulion 1 kostka
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka po węgiersku

Paprykę pokroić w paseczki, usuwając pestki, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać bulionem z kostki i udusić. Pod koniec dodać fasolę, śmietanę z mąką, doprawić solą i pieprzem, dodać zmiażdzony czosnek. Posypac posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak