Papryka po węgiersku

Papryka po węgiersku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    8 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • śmietana

    2/3 szkl.
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • pęczek szczypioru

  • bulion

    1 kostka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w paseczki, usuwając pestki, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Podlać bulionem z kostki i udusić. Pod koniec dodać fasolę, śmietanę z mąką, doprawić solą i pieprzem, dodać zmiażdzony czosnek. Posypac posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat