Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
cebula 2 szt
sól
pieprz
boczek wędzony 200 g
makaron muszelki 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i odcedzamy.Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Nie trzeba dodawać tłuszczu, gdyż boczek szybko się stopi. Cebule kroimy w drobną kostkę i dodajemy do boczku.Gdy cebula nam się zeszkli, dodajemy sól i pieprz i puszkę groszku odsączonego z wody. Smażymy jakieś 3-4 minuty mieszając.
Dodajemy makaron i dusimy chwilkę na wolnym ogniu. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 05.11.2011 09:54
super przepis
Natalia37
Natalia37 05.11.2011 09:54
super przepis
Natalia37
Natalia37 05.11.2011 09:54
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak