Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
orzechy włoskie 200 g
miód 3 łyżki
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z orzechami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu. Orzechy łuskamy i obieramy także ze skórki. Orzechy drobno kroimy. Mleko łączymy z miodem i gotujemy. Po chwili dodajemy do tego orzechy i gotujemy ciągle mieszając, aż lekko zgęstnieje. Mieszamy z makaronem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 06.11.2011 07:15
szybkie danie
Natalia37
Natalia37 05.11.2011 09:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak