Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w papilotach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
pomidory 50 dag
czosnek 3 ząbki
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
słonina 8 plastrów
natka pietruszki 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w papilotach

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na 8 porcji. Każdą porcję posypać ziołami, solą i pieprzem. Owinąć w słoninę lub boczek, spiąć wykałaczką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz czosnek, i dusić na małym ogniu 45 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 05.03.2012 12:41
super
pla00bunny 04.07.2011 23:10
pyszny obiade
Rogalik 18.05.2011 19:17
pyszny obiadek
jasiek 03.03.2011 21:19
ciekawa nazwa
rakow2
rakow2 27.01.2011 14:30
modny ten kurczak
szajba2 18.01.2011 16:42
lubię kurczaki
irenka 13.01.2011 20:16
wyśmienite
Babciagramolka 22.12.2010 08:12
Zawsze wydawało mi się ,że określenie w papilotach oznacza pieczenie w paskach pergaminu( bo papiloty to kawałki papieru na które zakręcano kiedyś włosy ) .
rakow2
rakow2 08.10.2010 15:17
fajna nazwa no i sama potrawa oczywiście też
Zoso 16.09.2010 20:41
Jadłem to u cioci na urodzinach :) ale z ziemniakami pieczonymi
Barbara55 01.09.2010 15:14
jaka ładna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak