Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
mączka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 4
cukier 3/4 szklanki
sól
cukier waniliowy 1/2 opakowania
śmietanka 0,4 l
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa rolada

Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubić z cukrem i szczyptą soli. Mąkę połączyć z pianą i żółtkami. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto i upiec na złoto. Ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę, usunąć pergamin i zawinąć przy pomocy ściereczki. Owoce rozmrozić, osączyć, zmiksować. Śmietanę ubić z cukrem, zmieszać ze zmiksowanymi owocami. Biszkopt rozwinąć, wyłożyć krem i zwinąć. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 13.05.2012 15:32
super przepis
dasada1 13.05.2012 15:32
super przepis
dasada1 13.05.2012 15:32
super przepis
noculos 13.05.2012 15:27
fajna
noculos 13.05.2012 15:26
fajna
noculos 13.05.2012 15:26
fajna
noculos 13.05.2012 15:26
fajna
Justyna Jussstiii 05.11.2011 08:29
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak