Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z masą cukrową

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 0,5 kg
zapach waniliowy 0,5 szt.
woda 70 ml
jaja 6 szt.
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 szt.
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka 1 szt.
śmietana 30% 0,5 litr
fix do śmietany 2 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą cukrową

Przyrządzić galaretkę według przepisu, wylać do płaskiego naczynia i pokroić w kostkę jak zastygnie. Jaja razem z cukrem i cukrem waniliowym miksować przez 10 min. Następnie dodać mąkę i proszek delikatnie mieszając. Upiec w 180 st. przez około 30 min. Biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż. Śmietanę ubić ze śmietan fixem. Biszkopt przełożyć śmietaną i galaretką. Całość posmarować śmietaną- cienko. Żelatynę zalać wodą i odstawić na jakiś czas. Następnie podgrzać w kąpieli wodnej, nie gotować. Jak już będzie płynna dodać zapach cukier puder. Wyrobić masę i bawić się jak plasteliną :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 23.11.2012 19:08
super
Malinka 20.11.2012 18:41
Kulinarne arcydzieło, super!
Papryczka 10.08.2012 17:55
fajny
SyMiki 12.12.2011 14:18
super
kochanyptysiu 21.11.2011 21:07
đwietny,zabieram do siebie
ronald88 08.11.2011 09:59
pycha
ronald88 08.11.2011 09:58
pycha
Robert10 04.11.2011 21:29
znakomite to cudeńko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak