Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa klopsikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
marchewka 1 szt,
pietruszka 1 szt.
por (biała część) 1 szt.
przecier pomidorowy 0,5 szklanka
śmietana 12% 0,5 zklanka
sól do smaku
żółtko jajek 1 szt.
mąka 1 łyżka
ziemniaki 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziarno
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa klopsikowa

Zagotować ok 1 litr wody razem z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem. Mięso, mąkę i żółtko wyrobić na jednolitą masę i doprawić solą oraz pieprzem. Uformować małe kuleczki i wrzucać je stopniowo do wrzątku, gotować na małym ogniu. Warzywa obrać i pokroić w mała kosteczkę, dodać do wywaru. Całość gotować do miękkości. Posolić. Pod koniec gotowania dodać przecier i śmietanę. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak