Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wieprzowiny z konserwy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzownia 1 puszka
mąki 2 łyżki
masło 1 łyżka
biało 1 sztuka
olej sojowy 1/2 szklanki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wieprzowiny z konserwy

konserwę wyjąć z puszki i przekrajać na 4 plastry mąkę sól i piperz rozprowadzić 4 łyżkami zimnej wody dodać stopione masło wymieszać łyżką na gęste ciasto ubić z białek sztywną pianę i połaczyć z ciastem maczać plastry mięsa w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na jasnozłoty kolor podawać z zieloną sałatą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 04.11.2011 18:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak