kruchy spod do mazurkow

kruchy spod do mazurkow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 gram
  • masło

    200 gram
  • cukier drobny

    100 gram
  • żółtko

    1 sztuka
  • śmietana

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Siekamy maslo z maka i cukrem.Rozcieramy grudki i dodajemy zoltko i smietane.Zagniatamy ciasto.Formujemy kule,owijamy ja folia i wkladamy na godzinke do lodowki.
Ciasto wyjmujemy,rozwalkowujemy na podsypanej maka stolnicy na grubosc okolo 5 mm.Wykladamy w dwie blachy i pieczemy okolo 15 minut w temp.200 stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

17.09.2012 21:20
dobre

IrenaM

29.01.2012 17:21
przepis w sam raz na najbli?sze ?wi?ta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat