Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos korniszonowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wywar: 80 g
korniszony 25 g
margaryna 5 g
mąka 7 g
koperek 5 g
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sos korniszonowy

Korniszony drobno posiekać, dodać parę łyżek wywaru i gotować. Zrobić zasmażkę, rozprowadzić pozostałą ilością wywaru. Do zasmażki dodać korniszony i drobno pokrojony koper. Doprawić do smaku, zabarwić karmelem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak