Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron canneloni z mięsem w sosie neapolitańskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
olej 1/2 łyżka
canneloni 1 op
pieprz, sól
sos Neapolitański

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron canneloni z mięsem w sosie neapolitańskim

Podsmażyć na 1/2 łyżeczce oleju mięso mielone z cebulą pokrojoną w małą kostkę. Przyprawić je solą i pieprzem wg uznania, Przygotowanym farszem napełnić suche rurki makaronu Canneloni i ułozyć je w żaroodpornym naczyniu. 2 opakowania sosu Neapolitańskiego z oregano i tymiankiem wymieszać z 600 ml zimnej wody i zalać makaron w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać wszystko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 25-30 minut. Canneloni ostrożnie przełozyć na talerze za pomocą szerokiej łopatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.11.2011 19:34
napewno spróbuję
pacpaw 04.11.2011 20:44
kiedyś je częściej robiłem, teraz zbyt dużo zabawy dla mnie z tym
MAR3STA 04.11.2011 17:33
świetny!
fasola 04.11.2011 17:23
wygladają świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak