Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowany makaron

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 opakowanie
cukinia 1 szt
szynka 10 dkg
cebula 1 szt
sól
pieprz
ser żółty 20 dkg
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowany makaron

Kroki postępowania

1
cukinie, cebule kroimy w kostkę i na 0,5 szkl wody gotujemy szynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ugotowanej cukini doprawiamy do smaku
Krok 1 - faszerowany makaron foto
2
makaron gotujemy al dente z odrobiną soli
Krok 2 - faszerowany makaron foto
3
farszem nadziewamy każda rurkę
Krok 3 - faszerowany makaron foto
4
nakładamy na patelni i na wierzch nakładamy plasterki sera zapiekamy w piekarniku
Krok 4 - faszerowany makaron foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak