Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 sztuk
  • oscypek

    5 sztuk
  • cielęcina

    0,5 kg
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • cebula czerwona

    5 sztuk
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i wykrawamy z góry ziemniaka tak by powstał tylko koszyczek. Cielęcinę kroimy w drobną kostkę i smażymy chwilkę doprawiając do smaku. Cebulę kroimy w kostkę. Oscypka trzemy na tarce o grubych oczkach. Cielęcinę mieszamy z cebulą i oscypkiem. Tym farszem nadziewamy ziemniaki. Górę posypujemy jeszcze oscypkiem. Olejem smarujemy ziemniaka i posypujemy w przyprawie do ziemniaków. Ziemniaki grillujemy na rozgrzanym grillu ok 15-20 min. Można też wcześniej ziemniaki ugotować wtedy czas grillowania skróci się do 5 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

03.08.2014 10:05
muszą być smaczne takie ziemniaki

Margo1

28.06.2014 17:32
nie robiłam jeszcze takich

Seba

28.06.2014 08:50
super ziemniaczki

Klausia

17.05.2014 20:48
super danie :)

Kasia36

12.11.2013 20:47
Ziemniaki przyrządzone na inny sposób są ciekawe

Andzia1977

08.01.2012 20:49
hmmm. moze to byc dobre

IZABELA29

30.11.2011 08:48
smaczne ,zjadłabym takie

Magdalena1110

22.08.2011 07:19
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat