Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
oscypek 5 sztuk
cielęcina 0,5 kg
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
cebula czerwona 5 sztuk
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki obieramy i wykrawamy z góry ziemniaka tak by powstał tylko koszyczek. Cielęcinę kroimy w drobną kostkę i smażymy chwilkę doprawiając do smaku. Cebulę kroimy w kostkę. Oscypka trzemy na tarce o grubych oczkach. Cielęcinę mieszamy z cebulą i oscypkiem. Tym farszem nadziewamy ziemniaki. Górę posypujemy jeszcze oscypkiem. Olejem smarujemy ziemniaka i posypujemy w przyprawie do ziemniaków. Ziemniaki grillujemy na rozgrzanym grillu ok 15-20 min. Można też wcześniej ziemniaki ugotować wtedy czas grillowania skróci się do 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.08.2014 10:05
muszą być smaczne takie ziemniaki
Margo1 28.06.2014 17:32
nie robiłam jeszcze takich
Seba 28.06.2014 08:50
super ziemniaczki
Klausia 17.05.2014 20:48
super danie :)
Kasia36 12.11.2013 20:47
Ziemniaki przyrządzone na inny sposób są ciekawe
Andzia1977
Andzia1977 08.01.2012 20:49
hmmm. moze to byc dobre
IZABELA29 30.11.2011 08:48
smaczne ,zjadłabym takie
Magdalena1110 22.08.2011 07:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak