Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z gotowanego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z rosołu 40 dkg
kajzerka 1 szt
pieczarki 15 dkg
cebula 1 szt
olej
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat
papryka
sos sojowy 1 łyżka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z gotowanego mięsa

mięso i odciśniętą bułkę zmielić.Pieczarki umyć i poszatkować.Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju,dodać pieczarki i poddusic razem.Ostudzić i dodać do miesa,wbić jajko i przyprawić do smaku,dokładnie wymieszac.Z masy formować niewielkie kotleciki obtoczyc w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażyć z obu stron na oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 13.11.2011 00:40
świetne
Żaneta1 07.11.2011 15:04
w krotce pewnie wyprubuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak