Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka a la gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
ryż 300 g
mięso mielone
ser żółty
śmietana 12% 1/2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka a la gołąbki

Ugotuj ryż liście z kapusty zaparz. Do ugotowanego ryżu wrzuć zmielone mięso. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż sparzone liście kapusty na przemian z warstwą ryżu. W osobnym naczyniu roztrzep śmietanę z jajkiem i z przyprawami ( można dodać odrobinę ketchupu) i zalej potrawę. Wierzch posyp startym serem. Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Podawaj sosem pomidorowym lub pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak