Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet po wiejsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
mleko 4 łyżki
ugotowane ziemniaki 4 szt
bekon 300 g
pęczek szczypiorku 1 szt
pomidory 4 szt
sól do smaku
woda 4 łyżki
ogórki małosolne 2 szt
olej po 2 łyżeczki
masło po 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet po wiejsku

Ziemniaki pokroic w cienkie plasterki.Bekon-w grubą kostkę.Pomidory sparzyć,obrać.Pokroić na kawałki.Ogórki pokroić w plasterki.Jajka dokładnie roztrzepać z mlekiem i wodą.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać bekon,warzywa i połowę szczypiorku.Na patelni rozgrzać część oleju i masła.wlać 1/4 masy wraz z dodatkami. Usmażyć omlet.tak samo usmażyć pozostałe omlety.szczypiorek umyć posiekać i posypać nim omlety przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 16.11.2011 20:10
a dawno nie jadłem omletu...
bursztynek 13.11.2011 18:25
podoba mi się, coś czego jeszcze nie próbowałam...
smakoszek 13.11.2011 00:41
pyszny
Dorian 12.11.2011 22:51
rewelacyjny przepis
Żaneta1 07.11.2011 15:00
OO napewno wyprubuje ten przepis na omlecik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak