Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wiśniami i pestkami granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobny makaron 40 dag
wiśnie 20 dag
winogrona 10 dag
granat 1 szt
oliwa 3 łyżki
miód 2-3 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
Goździki całe Prymat kilka szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wiśniami i pestkami granatu

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić,przestudzić.W tym samym czasie w rondelku rozgrzać oliwę,dodać goździki i sok z cytryny,chwilę podgrzewać,zdjąć z ognia i dodać miód,wymieszać ostudzić.Na talerze wyłożyć makaron,wypestkowane wiśnie,winogrona pokrojone na połówki oraz pestki granatu,polać wszystko sosem,podawać na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak