Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE Z GALARETKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1\\3 SZKL
proszek do pieczenia 1\\4 ŁYŻECZKI
żółtko jajek 1 SZT
cukier puder 1\\2 SZKL
masło 15 DAG
skórka z cytryny 1 SZT
szczypta soli
truskawki 80 DAG
galaretka truskawkowa 1 SZT
MARCEPANOWE DEKORACJE
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE Z GALARETKA

1 . MAKE WYMIESZAJ Z PROSZKIEM.PRZESIEJ NA STOLNICE.DODAJ POKROJONE NA KAWAŁECZKI MASŁO.SÓL , CUKIER PUDER , SKÓRKĘ Z CYTRYNY ORAZ ŻÓŁTKO.SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO. UFORMUJ Z NIEGO KULE.ZAWIŃ W FOLIE I SCHŁADZAJ OKOŁO 30 MIN.

2. FORMĘ W KSZTAŁCIE SERCA POSMARUJ TŁUSZCZEM I OPRÓSZ BUŁKĄ TARTA .TRUSKAWKI OPŁUCZ,OSĄCZ I USUŃ SZCZY PUŁKI.

3 OWOCE POKRÓJ NA POŁÓWKI. GALARETKĘ ROZPUŚĆ W 1 SZKLANCE WRZĄTKU .SCHŁODZONE CIASTO ROZWAŁKUJ I WYLEP NIM SPÓD BRZEGI FORMY.

4.SPÓD GĘSTO PO NAKŁUWAJ WIDELCEM KILKU MIEJSCACH WSTAW DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO TEMPERATURY 200 STOPNI .I PIECZ 25 MIN . WYMNIJ I POZOSTAW DO OSTYGNIĘCIA . NASTĘPNIE ODWRÓĆ DO GÓRY DNEM, OSTROŻNIE ZDEJMIJ FORMĘ. NA CIEŚCIE POŁÓŻ TRUSKAWKI .POSMARUJ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ ..UDEKORUJ MARCEPANOWYMI OZDOBAMI .SCHŁODŹ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 04.11.2011 14:37
hm... wygląda ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak