Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowana szynka 50 dag
jajko 3
ząbek czosnku 3
masło
śmietana 3/4 szklanki
musztarda 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka
pieprz
sól
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z szynki

1/2 masła rozpuszczamy na patelni dodając ostrożnie mąkę pszenną. Do zrobionej zasmażki dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i jajka mielimy. Mielimy również szynkę. Resztę masła ucieramy i dajemy do niego zrobiony wcześniej sos śmietankowy. Do sosu dodajemy też jajka,szynkę i musztardę. Obrane i zmielone ząbki czosnku dodajemy do pasztetu. Całość doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz paprykami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 06.11.2011 09:43
muszę spróbować :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak