Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik SAGANKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
cukier 30 dag
masło 15 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 40 dkg
cukier puder 15 dag
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 6
proszek do pieczenia 2 łyżki
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik SAGANKI

Ser należy zmielić, dodać do niego roztopione masło, mąkę ziemniaczaną z proszkiem oraz ubite na sztywno białka. Mąkę, cukier puder, margarynę,żółtka i proszek posiekać i zagnieść z tych składników ciasto. podzielić na 3 części, do jednej z nich dodać kakao. Przełożenie ciasto+ser+ciasto z kakao+ser+ciasto. Wierzch można udekorować polewą czekoladową. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 02.08.2012 15:14
musi być dobre, ale trochę pracy trzeba włozyc
Dorota37 30.05.2012 12:43
Nietypowy ten serniczek
Adamorek 20.04.2012 13:58
bardzo smaczne
Ada-Gaba 06.04.2012 16:35
pyszności
joanna77 09.03.2012 09:01
super
olkaaa 08.02.2012 12:51
wygląda bardzo smacznie
olkaaa 08.02.2012 12:51
wygląda bardzo smacznie
aleksa123 25.01.2012 18:48
ciekawy przepis
Ewelina38 10.12.2011 16:34
uwielbiam serniczki, a ten wygląda bardzo apetycznie :)
aacaac 21.11.2011 09:28
mniam
Kuchareczekjeden 14.11.2011 10:14
świetne ciacho
rutynka 05.11.2011 10:12
Środkowej warstwy kakaowej nie widać po ciasto robiłam z pamięci i zapomniałam dodać kakao:P
edi 04.11.2011 18:03
bardzo fajny przepis:P
1j1o1l1a1 04.11.2011 15:24
tej warstwy z kakao na zdjęciu nie widać? Ciasto wygląda ogólnie bardzo apetycznie:)
jerry1 04.11.2011 14:42
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak