Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka do obtoczenia
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
ser topiony 10 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego w panierce

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, 1 jajkiem, przyprawą w płynie, pieprzem i 3 łyżkami bułki tartej.
Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego w panierce foto
2
Mięso podzielić na 4 porcje, każdą rozpłaszczyć. Na każdej porcji kłaść po kawałku sera, uformować roladki.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego w panierce foto
3
Każdą roladkę obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym drugim jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego w panierce foto
4
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.03.2013 22:45
Ja również nie robiłam jeszcze takich roladek.
pacpaw 25.11.2011 21:22
nigdy jeszcze nie robiłem takiej rolady
ziutula
ziutula 04.11.2011 15:32
jest pysznie....robię podobne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak