Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie chrzanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 2
bulion warzywny 1 litr
chrzan 2 łyżki
śmietana 150 ml
pieprz
sól
konfitury 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie chrzanowym

Dokładnie obrane i umyte ozorki gotować w bulionie warzywnym do miękkości. Po ugotowaniu ozorki odcedzić i ostudzić, a następnie pokroić w paski. Do jednej szklanki bulionu dać konfitury oraz tarty chrzan. Bardzo dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut. Do ugotowanego sosu dodajemy śmietanę oraz doprawimy go do smaku pieprzem i solą. Ugotowane ozorki polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak