Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
ogórek 1
papryka czerwona 1
cebula 1
fasolka szparagowa 15 dag
kukurydza 1/2 puszki
ziemniaki 1/2 kg
olej do smażenia
przyprawa do grylosa

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię

Oczyszczone piersi z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Podsmażane mięso posypać 1/2 przyprawy do grylosa. Ziemniaki oczyszczamy i pokrojone w ćwiartki w mundurkach wkładamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Paprykę, ogórek umyć i pokroić ( ogórek w plasterki, a paprykę w kostkę). Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostę. Fasolkę szparagową oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie warzywa dać razem na patelnię i podsmażać. Ziemniaki oraz warzywa posypać resztą przyprawy. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.04.2012 15:27
super
Madziela 22.02.2012 14:39
same pysznosci :)
owocówka 06.11.2011 09:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak