Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

upieczone kruche spody 2 opakowanie
czekolada 400 gram
śmietanka 30 % 200 ml
masło 1 lyzka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek czekoladowy

Czekolade lamiemy na kawalki,przekladamy do miseczki i rozpuszczamy w kapieli wodnej.Dodajemy maslo,smietanke i stale mieszajac zagotowujemy 15 minut na malym ogniu.Mase wylewamy na spody.Dekorujemy bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak