Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 800 gram
cebula 2
papryka czerwona 2
pieczarki 250 gram
śmietana 3/4 szklanki
cytryna 1
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
przecier pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow

Polędwice wołową dokładnie oczyszczamy i kroimy w nieduże paski, a następnie polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny i posypujemy mąką. Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażamy obrana i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Polędwice wołową także podsmażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, oczyszczamy z ziarenek i kroimy w nieduże paseczki. Paprykę również podsmażamy na patelni. wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem ,solą, słodką paprykę i dodajemy do tego także przecier pomidorowy i śmietanę. Dobrze wymieszaną potrawę możemy nakładać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 31.03.2012 09:48
pycha
Ewa95 13.11.2011 11:42
mniam
gosia47-47 08.11.2011 08:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak