Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 12 pełnych łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka jaj ubijamy na sztywno po jednej łyżce dodając cukier.

Na papierze do pieczenia nakładamy łyżką bezy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90 C na około godzinę. Należy sprawdzać, bezy powinny się wysuszyć i nie przypalić. Ja lubię jak są wilgotne w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 11.12.2013 09:14
rewelacyjne!!!
1j1o1l1a1 04.11.2011 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak