Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/3
oliwa 4 łyżka
cytryna 1
sól
pieprz
orzechy włoskie 10 dag
natka pietruszki
kapusta czerwona 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty

Szatkujemy kapustę białą oraz czerwoną. Kapusty zalewamy wrzątkiem i musimy odstawić je na około 20 minut. Po upłynięciu czasu kapustę odcedzamy i posypujemy solą i znowu odstawiamy również na około 20 minut. Łuskane orzechy włoskie drobno kroimy. Dodajemy orzechy do kapusty. W szklance mieszamy ze sobą sok wyciśnięty z jednej cytryny oraz oliwę i wlewamy do kapusty. Dodajemy również umytą i pokrojoną natkę pietruszki. Sałatkę z kapust doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Całość dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 08.02.2012 08:42
pycha
gosia47-47 21.11.2011 07:46
mniamciu :D
pioge7 09.11.2011 07:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak