Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
jabłka 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maślanka lub zsiadłe mleko 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z jabłkami

jabłka obieramy i kroimy według upodobani, my lubimy dość grubo pokrojone, można np. zetrzeć na tarce.
W misce ucieramy jajka z cukrem, dodajemy maślankę , tyle mąki, aby ciasto było dość gęste i prpsek do pieczenia, na koniec dodajemy jabłka, mieszamy i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor, posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem...pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.12.2011 11:30
lubie takie
halina17 04.11.2011 12:03
dobre racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak