Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
włoszczyzna 1 szt
sól do smaku
ziele angielskie kilka ziarna
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar z wloszczyzny 5 szklanka
koperek 3 łyżka
śmietana kremówka 1/2 szklanka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki w sosie koperkowym

Żołądki, włoszczyznę i przyprawy gotujemy 90 minut i odstawiamy aby przestygły. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy ją wywarem, zagotowujemy mieszając. Sos doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i koperek. Chłodne żołądki wyjmujemy z wywaru kroimy w paski, wrzucamy do sosu, odstawiamy przykryte na 15 minut w ciepłe miejsce. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 26.10.2012 12:37
lubię sos koperkowy i żołądki również
babcia
babcia 21.06.2012 10:01
pyszne
misia53 01.06.2012 15:54
Lubię żołądki , ogólnie podroby ....
Seba 19.05.2012 09:28
pycha
romanrafal
romanrafal 18.04.2012 15:05
smaczne
RenataZ-et 21.02.2012 22:24
super
Wafelek2601 24.12.2011 08:28
lubię
mala2021 30.11.2011 10:08
bardzo lubię
Justyna Jussstiii 29.11.2011 11:18
super
Margo1 08.11.2011 10:43
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak