Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowo- drobiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonko 1
udko z kurczaka 3
marchew 2
seler 1
pietruszka 1
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat 1
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowo- drobiowa

Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i odstawić. Warzywa ( marchewki, pietruszkę, seler) myjemy i obieramy. Do garnka wrzucamy obrane warzywa. Golonko oraz udka z kurczaka oczyszczamy i wrzucamy do zupy. Całość doprawiamy zielem angielskim i liściem laurowym. Wywar powinien przykrywać mięso, aby proporcje zgadzały się. Ugotowane mięso wyciągamy z garnka, studzimy i doprawimy pieprzem i solą. Doprawione mięso drobno kroimy. W następnej kolejności wywar odcedzamy i dodajemy do niego żelatynę. Na spód pojemniczków, w których będą galaretki dajemy posiekaną wcześniej natkę pietruszki, ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchewkę i zalewamy wywarem . Pojemniczki musimy zapełnić do połowy mięsem, a drugą połowę wywarem. Galaretki dajemy do lodówki, aby stężały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 19.11.2011 07:14
ja robię w szklankach ale tak pokrojone też muszą być pyszne
gosia47-47 10.11.2011 07:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak