Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Margarynówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryny 40 dag
drożdże 3 dag
mąka 60 dag
jajko 1
masa
mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 3
mąka ziemniaczana 4 łyżki
margaryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Margarynówka

Wyrabiamy ciasto z margaryny, jajek, drożdży oraz mąki. Bardzo dobrze wszystko ugnieść. Wyrobione ciasto wsadzić w całość do lodówki na około 2 godziny.
Po upłynięciu dwóch godzin ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. W następnej kolejności z rozwałkowanego ciasta wycinać kwadraciki na margarynówki. Ciasto włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec, ale nie zarumieniać.
Mleko z mąką ziemniaczana i cukrem gotujemy razem, a później rozbijamy razem żółtka oraz margarynę. Rozbite składniki dodać do ugotowanego mleka. Gotową masę nakładać na wycięte i upieczone kwadraciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 21.11.2011 07:46
pyszna nazwa
tomek18 06.11.2011 08:48
napewno smaczne:)
halina17 04.11.2011 12:13
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak